غذاها انرژی دارند، یعنی بعد هضم تولید گلوکز (قندخون) میکنند که به مصرف سوخت و ساز و تولید انرژی میرسد.
واحد انرژی کیلوکالری است که به اخنصارکالری نامیده میشود،بدن از کالری برای انجام فعالیتهای حیاتی و حرکت استفاده میکند.
نیاز ما به انرژی (کالری)هیچ وقت متوقف نیشود حتی وقتیکه خواب هستیم.
تعدادانرژی که شماروزانه استفاده میکنید برحسب میزان فعالیت فیزیکی ،جنس ،اندازه بدن و شرایطفیزیولوژیک مثل بارداری ،شیردهی و …. تعیین میشود
انرژی از سه درشت مغذی
(Macronutrient)
که کاملا متفاوتند با ریز مغذی ها
(Micronutrients)
مثل املاح آهن،کلسیم،سدیم،پتاسیم و ….بدست می آید.
این درشت مغذی ها کربوهیدرات،پروتیین و چربی هستند.
بعنوان یک نکته کلی:
به غذاها بصورت یک بسته کامل (پکیج) نگاه کنید که حاوی کربوهیدرات، پروتیین و چربی هستند حالا در غذاهای مختلف، نسبت و یا میزان وجود اینها با هم متفاوت است.
مثلا یک تکه نان مقدار بیشتری کربوهیدرات دارد و مقدارکمتری پروتیین و یا یک تکه گوشت سینه بوقلمون مقدار بیشتری پروتیین دارد و مقدارکمتری چربی