دانستنیهای تغذیه دانستنیهای دیابت دانستنیهای سلامت

توصیه های تغذیه ای برای بیماران دیابتی

تغذیه و دیابت
نوشته شده توسط دکتر افشین عشقی

جذابترین مطالب برای بیماران در هر مرحله از درمان توصیه هایی در زمینه تغذیه است ، سعی کرده ام نکاتی که  از منابع مختلف جمع آوری شده  در اختیارتان بگذارم

استفاده از ماست پروبیوتیک و دوغ کفیر جزیی از برنامه غذایی بیماران دیابتی باشد.

کدو ، سیر و شوید را به ماست و غذاهای خود اضافه کنید

همیشه یک کربوهیدرات ساده مثل آب نبات یا چتد حبه قند همراهتان باشد

تا حد امکان غذا ها را بصورت بخارپز ، آب پز و یا کبابی طبخ کنید

اگر بدنبال مصرف حبوبات نفخ میکنید قبل از پخت آنها را خیس کنید سپس ده تا پانزده دقیقه آنها را بجوشانید و آب آنرا دور بریزید و بعد طبخ کنید

اگر سبزیجات یا میوه جات خام برای شما نفخ ایجاد میکند آنها را بصورت پخته مصرف کنید و اگر نمینوانید قبل غذا سالاد مصرف کنید میتوانید از کرفس،کدو یا گل کلم بخارپز شده استفاده کنید

مصرف میان وعده ها الزامی میباشد و مصرف میوه در میان وعده توصیه میشود

در رژیم غذایی خود از لبنیات کم چرب استفاده کنید

از برنج های مخلوط با سبزیجات و حبوبات مانند سبزی پلو ، لوبیاپلو و… استفاده نمایید

در هفته حداکثر دو یا سه تخم مرغ استفاده نمایید البته افراد با کلسترول بالا در هفته بیش از یک عدد مصرف نکنند

با توجه به اینکه غذای شما کم نمک باید باشد جهت بهبود طعم غذاها از آبلیموی طبیعی ،آب سایر مرکبات ترش همانند آب نارنج و حتی آب گوجه فرنگی طبیعی در حد نیاز استفاده کنید

از پنیرهای کم نمک استفاده کنید یا پنیر از شب قبل در آب گذاشته شود تا نمک آن گرفته شود

مصرف مواد غذایی حاوی پتاسیم ، منیزیم و کلسیم در بهبود فشارخون بسیار موثر هستند و زردآلو پرتقال هلو و آلو سرشار از پتاسیم هستند همچنین سیر و کلم بروکلی کدو سبز قارچ و گوجه فرنگی و سیزیجات سرشار از پتاسیم هستند

 

درباره نویسنده

دکتر افشین عشقی

دکتر افشین عشقی کار خود را در زمینه معالجه بیماران دیابتی در سال ...

دیدگاهتان را بنویسید