آیا به نظر شما چنین کاری امکان پذیر است؟
در دیابت نوع یک که اصلا امکان پذیر نیست.
در دیابت حاملگی ، فقط متفورمین را میشود با شرایطی استفاده کرد که آنهم هنوز کاملا مورد تایید انجمن غذا و داروی آمریکا قرار نگرفته است.
در دیابت نوع دو هم شرایطی دارد که در پایین ذکر میشود:
طبق مطالعاتی که در ایران انجام شد و سال 1382 مقاله ای در این زمینه چاپ شد اگر انسولین درمانی در کمتر از 10 سال از شروع دیابت شروع شده باشد و میزان مصرفی انسولین روزانه کمتر از 40 واحد باشد امکان قطع انسولین و ادامه با قرصهای خوراکی با شرایطی خاص امکان پذیر است.
افرادی که اضافه وزن دارند و در شروع دیابت با وضعیتی بنام مسمومیت با قند یا Glucose toxicity مراجعه میکنند ، امکان دارد بعد از کنترل دیابت اولیه و اصلاح الگوی زندگی ، تغذیه ، ورزش بتوانند با قرصهای خوراکی ادامه زندگی دهند.
و اخیرا مطالعاتی در آمریکا توسط پزشکان ایرانی آقایان دکتر اردستانی و دکتر توکلی انجام شده است که افراد دیابتی نوع دو و بسیار چاق که با جراحی بای پس روده که در مبحث چاقی کاملا توضیح داده ام ، نه تنها امکان قطع انسولین و بلکه حتی کترل کامل دیابت (درمان!) وجود دارد.
ولی واقعا چرا اصرار به قطع انسولین دارید ، چرا دیر انسولین را شروع میکنید ؟!
اگر مکررا افت قند ندارید مثل حالتی که معروف به دیابت شکننده است و بیشتر به دلیل عدم آگاهی به مبانی انسولین درمانی و تغییرات روزانه انسولین مصرفی و عدم مصرف میان وعده ها افت قند داریدف داروی مهم و مفیدی مثل انسولین را با قرصها عوض نکنید.
من همیشه مثال میزنم اگر ماشینی در گل و لای گیر کرده ، بهتر است بجای دنده عوض کردنهای مکرر و فراوان اگر دنده کمک دارد از دنده کمکی استفاده کند.
انسولین برای شما مثل دنده کمکی است ، به جای آنکه با قرصها لوزالمعده بی کفایت (ذات به وجود آمدن دیابت نوع دو) را پیرتر و بی کفایت تر کنید.
با تزریق انسولین زودتر یا early insulinization به آن کمک کنید.
www.sid.ir/fa/VEWSSID/J_pdf/66513840102.pdf
Source: http://www.medicalnewstoday.com/releases/288062.php
Insulin Cessation and Diabetes Remission After Bariatric Surgery in Insulin-Treated Type 2 Diabetic Adults, Ali Ardestani, David Rhoads and Ali Tavakkoli, Diabetes Care, doi: 10.2337/dc14-1751, published 8 January 2015