دانستنیهای تغذیه دانستنیهای دیابت دانستنیهای سلامت

یبوست و دیابت

constipation1
نوشته شده توسط دکتر افشین عشقی

اغلب افراد به نوعی یبوست را در طول زندگی تجربه میکنند.

این قضیه میتواند یک مشکل گذرا و موقتی و گاهگاهی هم یک مشکل مزمن و آزاردهنده باشد.

در تعریف یبوست واقعی این مسئله مهم است که بدانیم عادات روده ای در دفع در افراد مختلف و در سنین مختلف و با شرایط فیزیکی و بیماریهای مختلف متفاوت است ولی دفع سخت مدفوع اگر توام باشد با:

نفخ

درد شکم

مشکلات ناشی از اجابت مزاج سفت و تکه تکه مثل بروز خونریزی و ….

مهم تلقی میشود و باید در جهت رفع مشکل اقدام کرد.

در افراد دیابتی بدلایل مختلفی این یبوست امکان بروز دارد و از طرق مختلفی باید برای درمانش اقدام نمود.

 

شایعترین دلیل این مشکل در بیماران دیابتی اختلالات تغذیه ای به معنی عدم مصرف مقدار مناسب فیبر میباشد:

یعنی محدودیتهای اعمال شده در مصرف میوه جات و اختلالات گوارشی ، در مصرف سبزیجات با توجه به شرایط سنی و دندانی از مهمترین عوامل ایجاد کننده یبوست تغذیه ای میباشند.

 

کمبود مصرف مایعات

نوروپاتی اتونوم (اختلالات عصبی روده)

بیماری روده تحریک پذیر

بیماری سلیاک

حتی سرطانهای روده

و داروهای مصرفی از سایردلایل ایجاد یبوست در بیماران دیابتی میباشد.

 

مصرف روزانه فیبر در غذاها باید بین 18 تا سی گرم روزانه باشد.

فیبر در میوه جات و سبزیجات دیده میشود و بهترین فیبر ، فیبر غیر محلول موجود در غلات کامل میباشند.

اضافه کردن سبوس گندم به غذاهای روزانه انتخاب مناسبی در جهت افزایش فیبر مصرفی روزانه ما میباشد که به راحتی قابل تهیه از داروخانه ها میباشد.

درباره نویسنده

دکتر افشین عشقی

دکتر افشین عشقی کار خود را در زمینه معالجه بیماران دیابتی در سال ...

دیدگاهتان را بنویسید