آیا عسل نخورم؟

دکتر افشین عشقی عضو سایت asked 2 سال ago

در علم تغذیه واژه های وجود دارند بنامهای Glycemic index و Glycemic load  :

واژه اول یا نمایه گلیسمی (شدت شیرینی) و دومی بار گلیسمی.

 

یعنی چی؟

یعنی سرعت تاثیر ماده خوراکی بر بالا رفتن قند خون . مثلا همین عسل ، اندکس گلیسمی بالایی دارد و سریع قند خون را بالا میبرد ولی اگر حجم کمی داشته اشد یعنی بار گلیسمی یا Glycemic load پایینی خواهد داشت و قند خون  را کمی بالا میبرد و زودتر پایین می آید.

مثال دیگر:

ماکارونی اندکس گلیسمی نسبتا پایینی دارد و اگر در حجم یک بشقاب خورده شود بیشتر از چند قاشق عسل شیرین قصه ما قند را بالا میبرد.

یک تکه قند کوچک کمتر از یک خرمای بزرگ قند را بصورت پایدار بالا میبرد.

مثال دیگر از معنی سرعت بالا رفتن قند خون و اندکس گلیسمی یا Glycemic index :

به محض بروز افت قند علامتدار به بیماران توصیه میکنیم که چهار حبه قند را در نصف لیوان آب حل کنند و بخورند نه اینکه یک بشقاب برنج میل کنند ، در این مورد خاص سرعت بالا بردن قند خون بسیار مهم است وگرنه کسانیکه ظهر برنج خارج از چهارچوب تعیین شده تغذیه خودشان مصرف کرده اند ، انتظار  قندهای بالایی در عصر و شب خواهند داشت.