برنج قهوه ای چیست؟

پرسش و پاسخدسته بندی: سوالات تغذیهبرنج قهوه ای چیست؟
دکتر افشین عشقی عضو سایت asked 3 سال ago

————————————————

در تهیه این برنج فقط خارجی تریت لایه سبوس آن گرفته شده است و هنوز مقدار زیادی فیبر و املاح و ویتامین در آن موجود است.

و به نسبت برنج معمولی انتخاب بهتری در مصرف برنج است.

بطور کاملتر:

در فرآیند تولید برنج قهوه‌ای فقط یک مرحله وجود دارد؛ آن هم جدا کردن خارجی‌ترین لایه از روی دانه‌های گیاه برنج است، در نتیجه هیچ ضرری به ارزش غذایی این گیاه وارد نمی‌شود. اما برای به دست آمدن برنج سفید مراحل متعدد دیگری روی دانه گیاه برنج انجام می‌گیرد. در نهایت اکثر مواد معدنی و ویتامین‌های برنج قهوه‌ای هنگام تبدیل این محصول به برنج سفید از بین می‌روند. مثلا ۶۷ درصد ویتامین B3، ۸۰ درصد ویتامین B1، ۹۰ درصد ویتامین B6، نیمی از منگنز، نیمی از فسفر، ۶۰ درصد آهن، تمام فیبرها .

در حالت عادی پس از خوردن هر غذایی، کربوهیدرات موجود در آن به گلوکز تبدیل می‌شود. برنج قهوه‌ای به دلیل دارا بودن فیبر زیاد، سرعت این تبدیل را کندتر از حالت عادی می‌کند. اما چون در برنج سفید هیچ فیبری وجود ندارد بلافاصله پس از خوردن آن گلوکز خون به یک‌باره افزایش پیدا می‌کند