معنی راحتتر این سوال این است که :
غذاهای مختلف با چه سرعتی روی قند خون ما تاثیر میگذارند ؟
یادمان نرود سرعت بالا رفتن قند خون و مقدار یالا رفتن قند خون هر دو برای کنترل دیابت ما مهم و تاثیر کذارند ولی برای لذت بردن از موادغذایی مختلف و میوه ها باید به تقیم بندی هایی مثل مورد زیر اشراف داشته باشیم :
مواد غذایی با اندکس گلیسمی (شیرینی) پایین یا بصورت عددی کمتر یا مساوی با 55:
باقلا با پوست،سیب زمینی سرخ شده،عدسی،انجیر خشک
مواد غذایی با اندکس گلیسمی (شیرینی) متوسط یا بصورت عددی بین 56 تا 69:
برگه زردآلو،برنج پخته شده بصورت آبکش،نان لواش سنتی
مواد غذایی با اندکس گلیسمی (شیرینی) بالا یا بصورت عددی بیشتر یا مساوی با 70:
عسل ، نان باگت ، نان لواش متری و ……