از لحاظ کالری اگر به برنج روغن اضافه نکنید ، تفاوتی ندارد ولی تصور بیماران بر اینست که با آبکش کردن برنج نشاسته آن از بین میرود و کمتر چاق میکند.
توصیه میشود برای پخت برنج آن را آبکش نکنید، زیرا تمام ویتامینهای محلول در آب با آبکش کردن حذف میشوند. در واقع مهمترین ارزش تغذیهای خوراکیهایی مانند برنج و نان، ویتامینهای گروه B است که برای سوختوساز کربوهیدراتها مورد نیاز هستند. این ویتامینها به دلیل اینکه محلول در آب هستند وقتی طی حرارت زیاد در آب میجوشند در آب حل و با آبکش کردن برنج، دور ریخته میشوند و در نهایت برنج مصرفی اگرچه دارای مواد نشاستهای است اما فاقد ویتامینهایی است که باعث سوختوساز ترکیبهای فوق و آزاد شدن انرژیشان میشود.
همانطوریکه گفتیم میزان کالری برنج به روغنی که در طبخ آن استفاده میشود، بستگی دارد. میزان کالری 100 گرم برنج که بدون روغن پخته میشود، نسبت به 100 گرم نان، کمتر است اما وقتی برای پخت به آن روغن اضافه شود، میزان کالری افزایش مییابد. در ضمن، یک قاشق غذاخوری برنج شفته(کته به هم چسبیده)، تقریباً معادل یک و نیم قاشق غذاخوری برنج دانهدانه بوده و طبیعی است که کالری آن در واحد حجم، بیشتر باشد.
منبع:تغذیه و آشپزی سایت تبیان